Ana sayfa » Güvenlik » Windows şifresini kırmak
windows sifre kirma

Windows şifresini kırmak

Windows şifresi kırmak deyince aklınıza Windows İllegal Key falan gelmesin.

Benimde sıklıkla yaşadığım bir sorun olan Windows kullanıcı şifresini unutunca kullandığım bir yöntemdir. Administrator yada her hangi bir windows kullanıcısının şifresini unuttunuz yada sizden habersiz şifreyi değiştirmişler ve kullanıcı adınızla giriş yapamıyorsunuz.

Eyvah bütün dosyalarım gidecek mi, format atmam gerekecek mi , bu windows parolasını nasıl sıfırlayabilirim gibi soruları kendinize soruyorsanız bu makale tam size göre.

Unutulan yada kaybedilmiş Windows Xp, Windows 7 kullanıcı parolasını sıfırlamak yada diğer bir tabirle kırmak oldukça kolay.

İhtiyacınız olan şey .iso olarak indireceğiniz Offline Nt Password adlı yazılım. Öncelikle bu iso dosyasını ( cd kalıbı ) şu adresten indirelim http://pogostick.net/~pnh/ntpasswd/bootdisk.html ( Offline Nt Password Changer & Cracker )

Daha sonra her hangi bir .iso recorder ile ( Nero Burning Rom gibi ) Windows şifre kırıcısını Cd ye yükleyip bootable cd mizi hazırlayalım. Eğer Nero ücretli bana ücretsiz bir şey öner diyorsanız http://www.softsea.com/download.php?id=836928621  bu program tam size göre.  ( ISO Image Burner Free )

Cd kalıbımızı cd ye yazdırdık şimdi sıra windowsumuzu bu bootable cd ile açmaya geldi. Windowsumuz açılırken ( Windows 7, Windows Xp ) F8 tuşuna basarak boot seçeneğini CD – Dvd olarak seçmek.

windows password changer

Bende aynı durumdaki arkadaşlar için izlenecek yolu anlatayım.

  1. Çıkan menüden “next” seçeneği seçilir.
  2. Gelen menüden “4. Şifre & Registry” Araçları seçeneği seçilir.
  3. Sonraki ekrandan “1. Active Password Changer (NT/2000/XP/2003/Vista)” seçeneğine girin.
  4. Yine bir sonraki ekrandan “1 Choose Logical Drive” seçeneği için 1 tuşuna basılır.
  5.  Ekrana hardisk bölümleri “”0,1,2,3….” şeklinde numaralandırılmış olarak gelir. Şifrenin kırılacağı windows sürümünün bulunduğu bölüm bunlardan hangisiyse ilgili bölümün karşısında bulunan numaraya basılır.
  6. Tuşa basmayla birlikte program seçilen bölümde arama başlatır. “Please wait” yazısı çıkar.
  7.  İşlem tamamlanınca “(WINDOW/SYSTEM32/CONFIG/SAM)” adlı dosya görünür. Bu ekranda Enter’a basılır.
  8. Enter’a basılınca kullanıcılar görünür. Hangi kullanıcının şifresı kırılmak isteniyorsa; o kullanıcının karşısındaki numara “Your Choice [ ]” bölümüne yazılır ve gerekirse Enter’a basılır.
  9. Bir ekran gelir. Bu ekranda “Clear this User’s Password” seçeneği karşısında çarpı olmalıdır.
  10. Bu ekran gelmisse “Y” tuşuna basılır.
  11. Alt tarafta “User’s attributes has been succesfully changed” yazısı görünmüşse işlem tamam demektir.
  12. Bu aşamadan sonra CD çıkartılır ve sistem yeniden başlatılır.
Bunuda okumalısın !  Hızlı on parmak yazmayı öğrenmek

İpucu : Bir kullanıcı ile giriş yapmanız mümkünse program ile falan uğraşmanıza gerek yok. O kullanıcı ile güvenlni modda giriş yapıp . Başlat > Çalıştır  “Cmd” yazılarak komut istemi açılır. Gelen ekrana net user “kullanıcı ismi” “yeni şifre” yazılır ve enter’a basılır. Örneğin; net user celilcan 12345 gibi. Böylece şifre değişmiş olur.

Lütfen yazımızı oylayın
[Total: 0 Average: 0]

Hakkında admin

BU YAZILARI DA MUTLAKA OKUYUN -----------------------------------------------------

İsterseniz bunları okuyun !

exif adres bulma

Fotoğraftan exif ile adres bulma

İnternete her ne yüklerseniz yükleyin bu konuda çok dikkatli olmalısınız. İnternete fotoğraf, video veya sesli …

2 yorumlar

  1. mücahit - 25.Sulh Ceza Mahkemesi :)

    İpucu : Bir kullanıcı ile giriş yapmanız mümkünse program ile falan uğraşmanıza gerek yok. O kullanıcı ile güvenlni modda giriş yapıp . Başlat > Çalıştır “Cmd” yazılarak komut istemi açılır. Gelen ekrana net user “kullanıcı ismi” “yeni şifre” yazılır ve enter’a basılır. Örneğin; net user celilcan 12345 gibi. Böylece şifre değişmiş olur.

    CELİL ABİ BU İPUCU WİN 7-8 de de işe yarar mı, güvenli mod dan girince de admin şifresi istiyor sanırım.

    Celilcanın cevabı : Eğer admin kullanıcı adı değiştirilmemiş veya başka bir şifre belirlenmemişse işe yarar.

  2. Güzel Bilgi Emeğine Sağlık..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir