Cumartesi, Aralık 14, 2024
Ana SayfaWeb TasarımSemantic seo nedir? detaylı semantic seo kılavuzu

Semantic seo nedir? detaylı semantic seo kılavuzu

Semantic Seo (anlamsal seo) gelişen Seo sektöründe farklı bir bakış açısı sunan bir kavramdır. 2017 Semantic SEO Kılavuzu, 2017 ve sonrasında web sitenizin optimizasyonunu ve tanıtımını planlarken göz önünde bulundurmanız gereken öneri ve bilgileri içeren bir rehberdir.

Semantic Seo Rehberi

Semantic Seo İçin İçeriğinizi Optimize Etme

RankBrain (beyin fırtınası) algoritması arama motorları için web sitelerinin içeriğini optimize etme şeklimizi değiştirdi. 2015 yılında RankBrain, arama sorgularının % 15-20’sini çalıştırmak ve yorumlamak için kullanılıyordu, artık Google, RankBrain’i çekirdek algoritmasının bir parçası olarak kullanıyor. Üstelik, arama sonuçlarını yeniden sıralamak için kullanıyor. RankBrain, web sitelerini cezalandırmaz, daha çok alaka düzeyini yükseltir veya düşürür. RankBrain için nasıl optimizasyon yapabilirsiniz? En iyi yöntem olarak, hedef kitlenizin düşüncelerini nasıl okuyacağınızı bilmenizdir. Ancak gerçek hayatta, bağımsız anahtar kelimeler yerine LSI anahtar kelimeler kullanıldığından web sitenizi bu yönde optimize etmeniz gerekecek. Arama sonuçlarınız ne kadar çok tıklanırsa, arama motorları bunu en alakalı sonuç olarak sayacaktır.

Sitenizin On-Page Ve Içerik Seo Hatalarını Düzelterek Kullanıcı Deneyimini Arttırın

Semantic seo için kullanıcı deneyimi son derece önemlidir. Kullanıcı deneyimi optimizasyonuna başlamadan önce teknik seo konusundaki hataları gidermelisiniz. Teknik SEO, arama yapanlara arama sonuçlarında mavi bir bağlantıya tıklamalarını, kolayca sitenizde dolaşmalarını, tıkladıkları bir sayfaya hızlı bir şekilde ulaşmalarını sağlayan özellikleri içerir. Kısaca biz bu duruma on-page seo diyoruz.

Teknik olarak kullanıcı dostu bir web sitesi oluşturmak için , düzenli olarak sitenizi teknik SEO konuları için kontrol etmelisiniz.

  • Sitenizin her türlü duplicate (kopya) sürümleri için rel = canonical etiketini uyguladığınızdan emin olun.
  • Web sitenizde 400 hatası varsa (sayfa bulunamadı sorunları) veya 500 hatası (sunucu sorunları) varsa, bu hata kodu sorunlarını en kısa sürede düzeltin. 404 hatası veren bulunmayan sayfalarınız varsa, bu sayfaları gezinme seçenekleriyle optimize edin veya kalıcı 301 yönlendirmeleri kullanın.
  • Web sitenizi, kopya (duplicate) içerik, uzun / kısa meta açıklamaları, ALT etiketlerinin bulunmaması gibi içerikle ilgili konularda kontrol edin. Site optimizasyon puanınızı öğrenmek için Seo araçlarını kullanın ve bunu nasıl geliştireceğinizle ilgili ipuçları elde edin.
  • Sitenizi Google ve araştırmacıların gözünde hızlı yapmak için sayfa hızı ile ilgili sorunları kaldırın. Web sitenizin hızını artırmanın en yaygın yolu CSS, JavaScript ve HTML minifikasyonu, görüntü sıkıştırma, tarayıcı önbellekleme gibi özelliklerden yararlanın.
Anahtar Kelime Araştırma Ve Optimizasyonu

2017’de anahtar kelime optimizasyonu temel ilkelerden biri olmayı sürdürüyor ancak arama yapanların kullandığı doğal dil ve araştırmacıların sorgularının arkasında saklanan düşünce üzerinde yoğunlaşmaya devam edecek. Google, semantik arama algoritmasını sürekli geliştirir ve web sitesi sahiplerine bunun için nasıl optimizasyon yapılacağı konusunda çok fazla öneri sunar; ancak web sitesi sahiplerine içeriklerini analiz etmek için hangi araçları kullanacağı konusunda bilgi vermez.

Bunuda okumalısın !  Instagram Hikayeleri’nde Etiketler (hashtagler) Nasıl Gizlenir?

Temel anahtar kelimeler listenizi oluşturarak başlayın. Ana anahtar kelimelerinize, sitenize zaten trafik getiren sorguların eş anlamlılarına ve rakip araştırmalarına dayalı anahtar kelime önerilerini de içeren çeşitli kaynaklardan fikirler alın. Uzun kuyruklu anahtar kelime araştırma analizi yapmak için Google Keyword Tool kullanabilirsiniz. Ayrıca Anahtar Kelime Seçimi Ve Kullanımı konusu da size faydalı olacaktır.

Ziyaretçilerin Katılımını Ve Içeriğinizin Arama Görünürlüğünü Iç Bağlantılarla Geliştirin

SEO’nun nihai hedefi dönüşüm ve hedef kullanıcıların sitenizde aradıklarını bulması ve daha uzun süre kalmalarıdır. Ziyaretçilerin daha uzun süre sitenizde kalması ve içeriğinizle etkileşimde bulunması, oldukça önemlidir. Kullanıcı katılımını ve bekleme süresini, yani sitenizde geçirilen süreyi nasıl artırabilirsiniz? Aslında cevap oldukça basit, kaliteli bir içerik stratejisi oluşturup uygulayarak ve bu içerik için güçlü ve mantıklı iç bağlantı yapısını oluşturarak.
Dahili bağlantı yapısı optimizasyonu, içerikleriniz arasında anlam bakımından zengin bağlantılar kurmanıza, önemli sayfalarınıza sıralama gücü ve sayfa yetkisini dağıtmaya, kullanıcı deneyimini geliştirmeye ve sitede kalma süresini uzatmaya yardımcı olan bir SEO tekniğidir.

  • Açılış sayfalarınızda açıklayıcı çapa metinleri (anchor text) kullanın ve okunan sayfa ile alakalı diğer sayfalara link verin.
  • Anasayfa veya iletişim sayfası gibi sayfalara link vermek yerine daha derin sayfalara link verin. Bu,derin sayfaların arama görünürlüğünü artırmanıza ve yeni içerik dizini oluşturmanıza yardımcı olacaktır.
  • Bir yazı içerisine çok fazla bağlantı eklemekten kaçının. Dahili bağlantı metinlerinizi açılış sayfanıza ilişkin ayrıntılı bilgilerle analiz edebilmek için seo analiz araçları kullanın.
Yapısal Verilerinizi Alakalı Ve Açıklayıcı Şekilde Optimize Ederek Web Sitenizin SERP Değerini Geliştirin

Dijital dünyanın gelişmesi ve online içeriğin arttığı bu dönemde, dijital pazarlamacılar ve web sitesi sahipleri, her ziyaretçinin ilgisini çekmek için, arama ile alakalı olan en iyi içeriği sağlayarak mücadele etmek zorundadır. Organik arama sıralamaları için yalnızca optimizasyon yapmak artık etkili bir SEO stratejisi değildir. Google, SERP’lerini yeniden şekillendirdiğinden ve yeni arama özellikleri eklediğinden, daha yüksek arama görünürlüğü,daha fazla tıklama ve daha fazla şans elde etmek için yeni trende uymanız ve içeriklerinizi buna göre optimize etmeniz gerekir.

Bunuda okumalısın !  İnstagram karşılıklı engel nasıl kaldırılır ?

Arama özellikleri, web sitenizin HTML kodunda, arama motorları tarafından içeriğinizi daha iyi anlamak için belirli meta etiketler olarak gömülmüş yapısal verilerden alınan arama sonuçları sayfasındaki açıklayıcı snippet’lerdir.

Aşağıda bazı yapılandırılmış veri işaretleme optimizasyonu için ipuçları yer almaktadır:

  • Zengin cevaplar (rich answers). Stone Temple araştırmasına göre, Google tarafından sağlanan tüm sonuçların yaklaşık % 20’si zengin yanıtlardan oluşuyor ve Google’ın sağladığı zengin cevap kutularının % 73’ünden fazlası bir üçüncü taraf web sitesine bağlantı veriyor. Çoğu kişi, böyle rekabetçi bir SEO avantajını farketmez. Q & A (Soru-cevap) içeriği oluşturun. Google, içeriğinizin arama yapan kişinin sorgusuyla alakalı olduğunu görürse, muhtemelen diğer web sitelerine göre daha üst sıralarda listelenirsiniz. Zengin cevaplardan bazılarının şema işaretlemesi içerir. Sorularınızın başlıklarını <H1> etiketi ile işaretleyin.
  • Zengin snippet’lerinizi inceleme ya da değerlendirme yıldızları ile geliştirin. SERP’lerde incelemeler / derecelendirmeler uluslararası veya yerel olmak üzere her türlü çevrimiçi ürün / hizmet kullanılabilir. Google Structured Data Markup aracı ile sayfalarınızı işaretleyip yapısal uyumluluğunu gerçekleştirebilirsiniz.

Mobil Aramalar

2017’de Google’ın ayrı bir mobil arama dizini başlatmayı planladığı göz önüne alındığında, mobil SEO’ya önem vermelisiniz. Sitenizin mobil uyumlu olması bir gerekliliktir. Aksi takdirde, potansiyel ziyaretçileriniz için görünmez olursunuz. Ayrıca mobil aramalar masaüstü aramalarından daha iyi performans gösteriyor. Çoğu insan, akıllı telefonlarını kullanarak her an arama yapabiliyor.

  • İçeriğinizi tekrar gözden geçirin. AMP sayfaları artık sadece haber siteleri için değil tüm web siteleri için gereklidir. Her blog yazarı veya işletme sahibi yavaş internet bağlantısı olsa bile içeriği mobil cihazlara uygun ve kolay erişilebilir olacak şekilde optimize etmelidir. Google AMP Nedir? Google AMP Kurulum Ve Kullanım Kılavuzu size bu konuda oldukça detaylı bilgiler sunacaktır.
  • Web sitenizi hızlandırın. Kısa bir süre önce Google çalışanlarından birisi, web sitesinin yüklenme süresinin 3 saniyenin altında kalmasını resmen önerdi.
  • Şema işaretlemesini kullanarak hedef ziyaretçilerinizin web sitenize en kısa sürede ulaşmasına yardımcı olun. Hedef kitlenizin sizi çevrimiçi veya çevrimdışı bulmasını ve ürün / hizmetlerinizi satın almasını isterseniz, yerel şema kullanımı, zengin snippet’lerde görüntülenen işletme ayrıntılarını ve Bilgi Grafiğini sağlamanın en iyi ve en kısa yoludur. Yerel yapısal veriler, arama motorlarının işletme adı, adres, telefon numarası, fiyatlar, incelemeler, çalışma saatleri, yol tarifleri ve harita (coğrafi konum), teklifler, etkinlikler ve hatta menüler gibi değerli bilgileri sunmasına yardımcı olur ve arama sonuçları sayfasında arama yapan kişilere görüntülenir. Google yerel Possum Güncelleştirmesinin yerel arama sonuçlarının % 64’ünü değiştirdiğini unutmayın.
Bunuda okumalısın !  Wordpress şifre sıfırlama

Sonsöz

Semantic Seo tamamne arama yapan kişilerin davranışları ve arama yaparken düşündükleri arama terimlerine odaklanmış gerçekçi ve doğal bir yöntemdir. Dolayısıyla web sitenizi optimize ederken, arama yapan kişinin ne şekilde bir arama sorgusu kullanarak, hangi bilgiyi aradığını tahmin etmek ve bu yönde çalışmalar yapmak gerekmektedir.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar

Son yorumlar