Perşembe, Nisan 25, 2024
Ana SayfaInstagramInstagram Gönderi Planlama (zamanlama) Rehberi 2020

Instagram Gönderi Planlama (zamanlama) Rehberi 2020

Sosyal medya paylaşımları yaparken bu paylaşımları hangi saatlerde yaptığımızın tüm etkileşimi ne kadar etkilediğini artık hepimiz biliyoruz. Her sosyal medya platformunun kendi takipçi kitlesi ve bu takipçi kitlesinin de aktif olduğu belirli saatler var. Aktif olunan bu saatlerde paylaşımlar yapıldığında etkileşimlerin çok daha yüksek olduğu görülmektedir. Instagram için hafta içi sabah 9-10 arası ile akşam 6-9 arası kullanıcıların en aktif olduğu saatlerdir. Eğer instagram takipçi sayınızı artırmak ya da ürün tanıtımı yapmak için herhangi bir kampanya planıyorsanız bu kampanya duyurularını mutlaka bu saatler arasında yapmanız gerekmektedir.

 

Hangi sosyal medya platformunda kimin hangi zaman aralıklarında aktif olduğunu biliyorsunuz. Ancak içerik paylaşımlarınızı yapmak için bu aktif olunan saatleri yakalayabilecek misiniz? O saatte kesin paylaşım yapabilmeniz için öncesinde içeriklerinizi hazırlamış olmanız ve planlamış olmanız gerekir. Bundan kısa bir süre öncesine kadar instagram içeriklerini önceden planlamak mümkün değildi. Facebook içeriklerini istediğiniz gün ve saatte yayınlamak için kendi bünyesinde imkanlar sunarken instagram için bu mümkün değildi. Ancak bir süredir artık instagram içeriklerini planlamak da mümkün. 

 

2019 yılı itibariyle Instagram yazılarının ücretsiz olarak nasıl programlanacağını öğrenmek, zaman kazanmanın, verimliliğinizi artırmanın ve Instagram takipçilerinizle bağlantıda kalmanın en iyi yollarından biridir. Ne yazık ki, birçok sosyal medya pazarlamacısı Instagram yayınlarını planlamak için en iyi uygulamayı seçmek söz konusu olduğunda çok kararsız kalıyor. Çünkü instagram, facebook gibi içerik editörü sayesinde içerik planlama imkanı sunmuyor. Instagram’da içeriklerinizi planlamak için mutlaka farklı bir program kullanmanız gerekiyor. 

 

Peki bu içerik planlama programını seçerken hangi özellikler en önemli? Sizin için otomatik olarak gönderebilecek bir zamanlayıcı mı kullanmalısınız? Peki ya raporlama ve analiz konusundaki sonuçlar açısından hangisi daha iyi? Bu yazımızda instagram postlarını ücretsiz planlam toolları hakkında tüm bilgileri bulabilirsiniz. Daha da önemlisi hangi programı kullanacağınız konusu yanında raporlama ve analiz konusunda hangisi daha etkili bu konularda da bilgiler vermiş olacağız.

Bunuda okumalısın !  Instagram için en doğru paylaşım saatleri

 

Instagram planlı paylaşım neden önemlidir?

 

Her işletme sahibi, zamanın para olduğunu bilir. Ve bu kadar değerli olan metadan daha iyi bir şekilde faydalanmak istiyorsanız, ücretsiz Instagram zamanlayıcısının yardımını almak mantıklı geliyor.Hızlıca bir düşünün,  her gün 30 dakika ayırıp, Instagram estetiğinize uyan bir tane fotoğraf bulana kadar fotoğraflarınız arasında dolaşmak ve ardından esprili bir resim yazısı bulmak ister misiniz? Yoksa bunun yerine haftada bir kaç saatinizi ayırıp bir haftalık içeriğinizi oluşturup onları planlamak mı istersiniz? Instagram otomatik paylaşım programları özellikle işletmeler için şu nedenlerle önemlidir:

 

  1. Instagram gönderilerinizi masaüstünden yükleyerek zaman kazanabilirsiniz

Instagram’da paylaşacağınız fotoğraf ve videolarınızı çektikten sonra bunları büyük olasılıkla bilgisayarınızda düzenliyorsunuzdur! Fotoğraflarınızı bilgisayarınızdan telefonunuza almaya çalışırken, Masaüstünüzden Instagram gönderilerinizi yüklemenizi sağlayan ücretsiz bir Instagram planlayıcısı kullanmak, fotoğraflarınızı bilgisayarınızdan telefonunuza almaya çalışırken size zaman kazandıracaktır.  

 

Daha sonra, tüm fotoğraflarınızı ve videolarınızı Medya Kitaplığınıza hızlı bir şekilde sürükleyip bırakabilir ve Instagram yayınlarınızı birkaç dakika içinde hemen planlamaya başlayabilirsiniz. Işte bu kadar basit! Instagram gönderi planlayıcıları sayesinde hem zamandan hem de aslında paradan tasarruf etmiş oluyorsunuz. Özellikle de sosyal medya yönetimi alanında çalışıyorsanız zaman yönetimi sizin için çok daha önemli bir hale gelecektir. 

 

  1. Ücretsiz Instagram planlayıcıları ile daha iyi Instagram metinleri yazabilirsiniz

 

Instagram görseller üzerine kurulu bir sosyal medya platformudur. Ancak görselleri destekleyici, konuyu açıklayıcı ya da en basitinden dikkat çekici, eğlenceli, komik başlıklar yazmak instagram yönetimi için oldukça önemlidir.  Kaliteli, dikkat çekici, komik ya da konuyu en iyi şekilde özetleyen instagram başlıkları yazmak her zaman o kadar kolay olmayabilir. Özellikle de bu yazıları anında yazıyorsanız.

 

Instagram içerikleriniz için size fikir veren çeşitli uygulamalar vardır. Bu uygulamalar içerisinde ücretli ve ücretsiz olanları bulunur. Instagram gönderi planlayıcısı kullanırken haftalık içerik planlamanızı yapmak için ücretsiz programlardan faydalanabilirsiniz. 

Bunuda okumalısın !  Instagram Rehberi;  Instagramda Sessize Almak, Engellemek ve Gizlemek 

 

Instagram içeriğinizi Facebook, Twitter veya Pinterest gibi diğer sosyal ağlarda paylaşmak istiyorsanız, daha sonra her bir sosyal ağ için altyazılarınızı kolayca özelleştirmek, programlamak ve optimize etmek için çeşitli programları kullanabilirsiniz. Bunu yapmak için, yayınlarını planladığınız sosyal profilleri seçmek için Daha sonra takviminizin üstündeki “+” işaretini tıklamanız yeterlidir. Bu programlarda içerik hazırlarken her bir platform için özel işaretler ya da ikonlar kullanabilirsiniz.

 

Instagram gönderi içeriklerinizde olduğu gibi, Instagram etiketlerini araştırmak için çok zaman harcamak önemlidir. Instagram etiketleri araştırma konusunda da size çeşitli fikirler verebilecek ücretli ve ücretsiz uygulamalar bulmak mümkündür.Bu programların ücretsiz kayıtlı gönderi metinleri özelliği sayesinde, sık kullanılan hashtag kategorilerinize dayanarak birden fazla hashtag listesi oluşturabilir ve ardından sadece tek bir tıklamayla gönderi metinlerinizi kolayca ekleyebilirsiniz.

 

Diyelim ki bir seyahat markası yönetiyor ve dünyadaki güzel yerlerin fotoğraflarını paylaşıyorsunuz.  Her gönderi için ilgili hashtagleri hatırlamaya (veya bulmaya) çalışmak yerine, hepsini organize tutmak için Kaydedilen Başlıkları kullanabilirsiniz, böylece gelecekte zamanlama sırasında bunları hızlıca ekleyebilirsiniz.

 

  1. Şık görünen bir instagram sayfası için gönderilerinizi önceden planlayabilirsiniz

 

Profilinize yeni birileri girdiğinde, dikkatini çekmesi ve hesabınızı takip etmesi için onu ikna etmeye yalnızca birkaç saniyeniz var. İşte bu yüzden Instagram profilinizin görünüşünü ve dokunuşunu iyileştirmek çok önemli! Instagram sayfasının şık ve ilgi çekici görünmesi daha fazla takipçi edinmenin en iyi yollarından biridir.

 

Instagram görsel planlayıcısı programları, fotoğraflarınızı planlayıcınıza sürükleyip bırakarak hesabınızın mükemmel görünmesini sağlar. En azından estetik bir dokunuş ilhamı verir. Görsel bir planlayıcı kullanmak, sosyal medya stratejinize dair daha iyi bir “büyük resim” perspektifi verebilir ve sayfanızı bütün olarak geliştirebilir. Örneğin, sayfanızda çok fazla ürün tanıtım fotoğrafı yayınlayıp yayınlamadığınız hakkında size fikir verebilir. Ya da fotoğraflarınız genel olarak çok koyu renk tonlarındaysa veya çok açık, sepya gibi filtrelerle beslenmişse de bu programlar size farklı fikirler verir. Instagram akışınızın doğru ve tutarlı bir içerik paylaşımı demek daha fazla fark edilmek ve daha hızlı instagram takipçisi kazanmak demektir.

Bunuda okumalısın !  Örnek Hikayelerle Instagram Fenomeni Nasıl Olunur?

 

Ücretsiz instagram gönderi planlama nasıl yapılır?

 

  1. Instagram gönderileri için en iyi zamanı bulun

 

Instagram yayınlarını planlamaya başlamadan önce, takipçileriniz ve hedef kitleniz hakkında daha fazla bilgi edinmeniz gerekir. Hedef kitleniz ne zaman çevrimiçi olurlar? Instagram’da en çok ne zaman aktif oluyorlar? En çok ne zaman gönderilerle ilgilenirler? Ne zaman daha çok yorum yapar, beğeni yapar ya da paylaşım yaparlar. 

 

Instagram algoritması daha çok ilgi gören içeriklere (instagram gönderilerine) öncelik verdiğinden, gönderiniz çok fazla beğeni ve yorum alırsa, daha fazla kullanıcı bunu anasayfalarında görecektir! Instagram ayrıca yakın zamanda bir şeylerin ne zaman yayınlanacağına daha fazla önem vermek için algoritmalarını da güncelledi – bu, güncelleme aslında gönderilerinizi ne zaman yayınladığınızın artık daha önemli olduğu anlamına geliyor. 

Bu nedenle, kitlenizin en aktif olduğu zaman için Instagram gönderilerinizi planlamanız çok önemlidir! 

 

Peki bunu nasıl yapacağız?

 

Seçeneklerden biri Instagram Insights’a (instagram verileri) girmek (bunu yapmak için bir Instagram işletme hesabına sahip olmanız gerekiyor), en iyi zamanlarınızı bulmak için izleyici ölçümlerinizi gözden geçirin ve daha sonra her gün bu saatlerde yayınlanmasını kendinize hatırlatın. Çıkardığınız rapor sonuçlarını uygulayabileceğiniz bazı otomatik gönderim programları da mevcuttur. 

 

  1. Eşsiz instagram içeriklerinizi oluşturun

 

Görsellerinizi düzenleyin, onlara açıklayıcı kısa metinler yazın, uygun hashtagler ile tamamlayın. Yukarıda detaylı bir şekilde açıkladığımız üzere içeriklerinizi çeşitli programlardan yardım alarak özelleştirebilirsiniz.

 

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Yazılar

Son yorumlar